«Generell Improkompetanse»: Mathias Kolberg Eriksen, Adrian Moe, Hans Magne Skard og Mats Valø

«Generell Improkompetanse»: Mathias Kolberg Eriksen, Adrian Moe, Hans Magne Skard og Mats Valø

Byen er Bergen. Og laget er «Generell Improkompetanse». Vestlendingene stakk av med NM-tittelen i NM i teatersport for amatører, som ble arrangert under Teaterdagene på Lillehammer i helga – på målstreken for Oslolaget «Lausungene».

Teatersport-NM, altså der det konkurreres i å improvisere innenfor faste rammer og regler, ble arrangert for 16. gang i år. I kampen om gullet kom vestlendingen knallhardt mot slutten og trakk seieren i land etter å ha framført en improvisert musikal om mobbing. De fire på laget, Mathias Kolberg Eriksen, Adrian Moe, Hans Magne Skard og Mats Valø, hadde nådd finalen på Lillehammer via uttak i Vestlandshovedstaden, der de er en del av impromiljøet.

«Lausungene» er en ny improgruppe i Oslomiljøet som består av Maria Emilie Kristensen, Mari Olavdotter Thingelstad, Viggo Venn og Henrik Stoltz Vernegg. De hadde med sin egen dukkemaskot, som de benyttet med stor kreativitet og til stor applaus fra en nær fullsatt sal i Kulturhuset Banken i OL-byen. Da poengene ble talt opp, holdt det til sølv – med 40 poeng, to poeng bak «Generell Improkompetanse.

Bronseplassen gikk til «Bare Flaks» fra Sør-Norge – Fredrik Jacobsen, Thomas Behrendsen, Yngvar Nielsen Skuland og Thomas Askeland Svendsen – stilte i en jevn bronsefinale mot «Ilas løse kanoner» fra Midt-Norge – Sivert Ericson Aarnes, Tina Marie Haraldseide, Kristoffer Prangerød og Gadfinn Støve. Sørlendingene vant denne omgangen med 33 poeng, et skarve poeng foran trønderne.

Du kan se bilder fra NM i teatersport for amatører på vår Facebookside.