Her finner du litt nyttig og ny informasjon om smittevern under korona-pandemien.

Nasjonale smitteverntiltak – gjeldende fra 23. februar 2021
Dette er punktene som er de mest aktuelle for amatørteatervirksomheten.

  • Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. De kan også få et unntak fra anbefalingene om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. For barn og unge kan ordinær treningsaktivitet internt i klubber, lag og foreninger derfor bli gjennomført.
  • For voksne (20 år og oppover) blir anbefalingen om å ikke drive organisert aktivitet innendørs videreført. Voksne kan trene utendørs dersom det er mulig å holde god avstand.
  • Maksimalt 100 personer på innendørs arrangementer der alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser som holder god avstand.
  • Det er tydeliggjort i regelverket at medlemsmøter, inkludert møte i foreninger og lignede blir regnet som arrangement.
  • Arrangement som samler personer fra ulike kommuner, bør bli utsatt eller avlyst.
  • Viktig å merke seg om dere leier ut lokaler: Det er lov med maksimalt 10 personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, for eksempel bursdag i leide lokaler.

Men merkDisse rådene tar utgangspunkt i nasjonale krav og anbefalinger. Det finnes også lokale krav og anbefalinger i hver kommune, så hold deg oppdatert på hvilke vedtak og råd helsemyndighetene i den kommunen dere hører til. Oppdatert informasjon skal være tilgjengelig på hjemmeside til kommunen, og er dere i tvil så oppfordrer vi alltid til å ta kontakt med kommunelegen for å få råd og veiledning.
Les mer på nettsiden til regjeringen her!

Digitale kurs
Her finner dere tips om digitale kurs fra Studieforbundet Kultur og Tradisjon
DIGITALE KURS

Nyttige og oppdaterte veiledninger 
LES VEILERDER FOR SMITTEVERN I FRIVILLIGE LAG OG ORGANISASJONER

FAQ
LES REGJERINGENS SVAR PÅ OFTE STILTE SPØRSMÅL

Vi anbefaler også å ta en titt her: www.fhi.no og helsenorge.no for oppdatert informasjon.