Lunner revy- og teatergruppe feirer i høst 30 årsjubileum. Veslesalen i Grindvolls storstue, Skoglimt var lørdag 13. oktober fylt med gjester og medvirkende. Det var mange tilbakeblikk, taler og fine ord. Varaordfører i Lunner overrakte blomster til styreleder i LURT, Jan Peter Lyngstad. Damen som startet det hele, Anne Kathrine Brodtkorb var også tilstede.

Kristin Friborg representerte Norsk Amatørteaterforbund og overrakte blomster til jubilanten.

Med 30 års jubileum nå høst som bakteppe, har Lunner revy- og teatergruppe valgt et gjensyn med «Trost i taklampa», som var første oppsetning etter oppstart i 1989. Forestillingen bygger på Alf Prøysens roman fra 1950 og utgangspunktet er samma manus som sist, men strammet inn fra rundt tre til rundt to timer og bearbeidet fra 34 til 20 roller. Musikken er komponert av Finn Ludt og Paul Dæhlen tar hånd om musikkarrangement og orkesterledelse. Prosjektansvarlig er Øivind Brenli som for øvrig spilte Snekkersve-broren med den dypeste stemmen i 1990 utgaven.

Det er flere store roller i «Trost i taklampa», hvor selveste gapatrosten Gunvor Smikkstua spilles av Anne Ingeborg B. Raade, handelsbetjenten Roy gestaltes av Rune Dalby og gårdsgutten Hjalmar spilles av Erling Desserud. Nesten alle i gjengen har sceneerfaring og er kjente fjes fra diverse forestillinger på Hadeland, men en debutant er det, Gudbrand Ohren Tvedt spiller rollen som Gunvors lillebror Oskar. Av dem som deltok i forestillingen for 30 år siden og som også er med nå, nevnes Jan Reidem, Marthe Ohren, Mari Lunder og Jan Peter Lyngstad