Brit korrigertTo ganger Bøhrrevinner for sin amatørteaterentusiasme Brit Myklebost (66) bisettes i morgen, onsdag 16. juli.

 

Trønderen Brit Myklebost (66) bodde i Lillehammer i flere tiår, og ble kjent i som en teaterentusiast og skuespiller, med bred praksis som spenner fra byens lokale teatermiljø til TV-serien «Uti vår hage» på NRK. Hun var også høyt verdsatt ved Den norske filmskolen.

 

To ganger ble hun tildelt Bøhrreprisen, Norsk Amatørteaterforbunds gjeveste utmerkelse. I 1997 var begrunnelsen at hun som lokal ildsjel hadde gjort mye for Teaterdagene. I 2006 fikk hun sammen med med «Britongan», hennes eget teatersporteam æres-Bøhrre for sin iherdige innsats for teatersport. Brit viste at også unge gutter kan ha mye moro med teatersport på Lillehammer.

 

Myklebost jobbet i Lillehammer kommune i mange år, sist som støttekontakt-koordinator.

– Det var veldig trist å høre om Brits bortgang. Hun gikk opp i stillingen med stor integritet og hadde bred faglig utdanning. Hennes store lidenskap var særlig scenekunst og ungdom, og de nærmest forgudet henne, sier Øivind Pedersen kultursjef i Lillehammer til avisa gd.

Også skuespiller og dramatiker Morten Jostad forteller om venner som er i sorg.

– Hennes entusiasme og innsats spesielt for ungdom, var enestående. Hun skapte en trygghet rundt det å skulle stå fram med liv og lyst på scenen, og hun var et unikum når det gjaldt å engasjere ungdommer, spesielt gutter. Hennes venner er i sorg over nyheten om hennes bortgang.