amatørteater, teater

Mange gleder seg til å komme på scena igjen. Men hvor mange kan være der om gangen? Enn i salen? Hvilke begrensninger finnes? Og hva er mulighetene?

Faglig hjelp «til alle døgnets tider», økonomisk støtte og rabatert tilgang på forsikring, advokattjenester og regnskapssystemer. Amatørteatergrupper tjener på å organisere seg, slik de har gjort i Norsk Amatørteaterforbund i 75 år. Her er 7 grunner til å bli medlem.

Norge starter opp igjen, og etter hver skal dagene bli som de var. Det skal spilles amatørteater! Barnegrupper, voksengrupper, pensjonistteater, improteater; mange vil sikkert ta sjansen. Enten dere står i startgropa eller allerede er organisert er det lurt å ha en organisasjon i ryggen. Norsk Amatørteaterforbund (NATF) er den eldste interesseorganisasjonen for amatørteater i Norge og har nå mer enn 100 medlemsgrupper fra nesten alle fylker. Det er plass til flere!

Et streif innom årsmeldingen for 2020 forteller hva gruppene fikk ut av medlemskapet i et spesielt år:

1 SPØRSMÅL FÅR SVAR: Restriksjoner, utfordringer og spørsmål har preget hverdagen. Gruppene kunne nyte godt av et betjent sekretariat på hverdager og til tider også på kveldstid og i helger. Via nettet kan medlemmene få opplysninger om manus, instruktører, scenografer, kursholdere osv
2  MOMS TILBAKEBETALT: 56 NATF-grupper fikk tilbake om lag 2,1 mill. kroner de hadde «lagt ut» på moms i 2019.. Høyeste utbetaling til ei gruppe var over 220.000 kroner. Dette er penger som gis fordi staten kompensere for kostnader frivillige organisasjoner har hatt til merverdiavgift ved kjøp av varer og tjenester.
3  VOKSENOPPLÆRINGSMIDLER: 27 NATF-grupper fikk nær til sammen 600.000 kroner i slik støtte. Mange organiserer øvelser som voksenopplæringskurs.
4  FRIFOND-PENGER: Frifond Teater delte ut over 900.000 kroner til 20 av medlemsgruppene i NATF i 2020. Dette er penger som alle kan søke på, men NATF kjenner systemene og hjelper selvsagt medlemsgrupper som søker penger på denne og andre måter.
5  FORSIKRING: «Noe» kan skje også i et amatørteaterlag. NATF har en forsikringsavtale for medlemsgruppene, og ei gruppe som hadde hatt innbrudd på sitt lager, fikk en erstatning på over 20.000 kroner gjennom denne ordningen.
6  JURIDISK BISTAND: To av gruppene benyttet i fjor ordningen NATF har med advokat. For også amatørteatergruppe kan ha bruk for advokat, og avtalen innebærer fordeler når det gjelder økonomi, kvalitet og service.
7  REGNSKAPSSYSTEM: NATF har inngått en avtale som gir medlemmene rabatt på komplett, skybasert økonomisystem – som kan tilpasses det behovet teaterlaget har for regnskapsførsel.

Fortsatt i tvil? Ta kontakt!