hadeland-teaterlag-julefortellingVi har gleden av å ønske Hadeland Teaterlag velkommen som medlem i Norsk Amatørtearforbund.

Hadeland Teaterlag ble opprettet i forbindelse med oppsetting av teaterforestillingen «Cabaret» i Hadeland kultursal i 2014. Formålet for teaterlaget er å sette opp små og store teateroppsetninger, for å fremme forståelse for lokalt teaterarbeid og bidra til nye og alternative arenaer for utvikling og vekst i det rike amatørteaterlivet på Hadeland.

Teaterlagets styre består av Anne K. Brodtkorb, Kristin Friborg, Jon Skeie og Jan Reidem. De har alle lang og bred erfaring fra lokalt kulturliv.

Etter Cabaret har Hadeland teaterlag satt opp diverse små skuespill på forskjellige arenaer: Brannkassespill som utendørs vandreteater på Hadeland Folkemuseum (2014), teaterforestillingen «Natta Mamma» hjemme på Kirstens kjøkken i 2015 og i Vaffelhuset på Hadeland Glassverk i 2016, det historiske spillet om Gregers Granavollen, utendørs på Granavollen (august 2016). To av disse er skrevet av styremedlem Anne K. Brodtkorb.

Nå er de klare for det neste store prosjektet sitt: «En julefortelling» av Charles Dickens på Hadeland Glassverk. Paul-Ottar Haga spiller Scrooge, og  i tillegg til hans kone Evy er det 15 andre lokale skuespillere med, i alderen 6-72 år. Regi er ved Cynthia Kai.

Hadeland teaterlag jobber også frem mot noe stort og spennende sommeren 2018: De skal stå bak en ny oppsetning av Bronsebukkene.