NatalieNatalie Bjerke Roland (19) har hatt fast plass i Amatørteateret Fantasia og Telemark barne- og ungdomsteater siden barndommen. Nå begynner hun på Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

Norsk Amatørteaterforbund er, i likhet med Fantasia, stole av amatører som vil og kan. Vi vil dessuten slå et slag for Musikkteaterhøyskolen, som siden 2012  gir Norges eneste utdanning i musikkteater. Der vil pedagoger og gjestelærere fra bransjen gi elevene tett oppfølging. Desetter høye krav til innsats og arbeid fra den enkelte student, og det kreves at elevene er svært motivert for utfordringene som gis.

Til Porsgrunn Dagblad sier Natalie at hun er spent på framtida etter hun kom inn på landets eneste utdanning i musikkteater. Hun går nå siste året på dramalinja ved Skien videregående skole. Da Musikkteaterhøyskolen holdt audition for årets inntak, bestemte hun at det hadde vært gøy å prøve seg. Hun har tross alt deltatt på auditions siden hun prøvde seg på en rolle i «Sound of Music» som 10-åring. Men denne gangen fikk hun mer panikk enn hun hadde regnet med.

– Vi ble bedt om å danse ballett under oppvarmingen. Jeg dansa hip hop på kulturskolen i et halvt år. Men ballettsko har jeg aldri hatt på meg, sier den teatralske 19-åringen til PD. – Danselæreren i juryen bare stirra på meg, uten en mine. Jeg var sikker på at det hele var over.

Hun greide likevel å trippe seg gjennom ballettnummeret. Da det var overstått, ble hun fort mer komfortabel. Med en monolog fra den relativt nye og satiriske musikalen «Promenade», overbeviste hun juryen om at hun fortjente en plass på skolen.

(Bildet er en faksimile fra PD.)