mona dDen gjeveste prisen som amatørteater-Norge har å dele ut, Bøhrreprisen, ble i år gitt til Mona Danielsen for hennes mangeårige innsats for Nittedals kulturliv og for alt hun har gjort som «Mor Trollskogen». Prisutdelingen foregikk under de årlige Teaterdagene på Lillehammer.

Det var styreleder i Norsk Amatørteaterforbund, Frode Førland, som delte ut prisen. Han begrunnet tildelingen av prisen med at Mona har gjort en innsats for og i kulturlivet i 30 år, og sørget for at hundrevis av barn og unge har fått en meningsfull hobby, og for noen også etter hvert et yrke som skuespiller, regissør eller musiker.

Hun har en smittende entusiasme, og synes ingen mål er for store. I 1983 startet hun Trollskogen Barne- og Ungdomsteater, der hun legger ned en uvurderlig innsats, sa Førland i den fullstappede storsalen i Kulturhuset Banken på Lillehammer. Bøhrreprisen er en utmerkelse som deles ut hvert år under åpningen av Teaterdagene. Den deles ut til ildsjeler, pionérer eller politikere som har betydd mye for amatørteatermiljøet i Norge.

-Dette sporer meg til videre innsats, sa Mona Danielsen i sin takketale, der hun la vekt på at i et samfunn der ungdommen i større og større grad kommuniserer digitalt, blir det stadig viktigere at amatørteateret finnes!