irlandDet er alltid hyggelig å formidle reiselyst blant NATFs medlemmer. Denne gang er det Askeraden – fra Asker – som planlegger en tur til den eldste byen i Irland, Ballyshannon i Ulster. Men mye skal skje før den tid…

Magnar Skramstad i Askeraden forteller at de har startet opp denne høsten med et spennende prosjekt, og skal jobbe med en omskrevet versjon av stykke Peer Gynt. Peer er blitt til en kvinneskikkelse ved navn PE og Solveig er omgjort til manns skikkelse ved navn VEGI. Ellers har også noen andre karakterer fått ny klesdrakt.

Askeraden har i alle år jobbet høsten og vinteren gjennom med stykke for så å sette opp en forestilling på våren, gjerne i april/mai og noen ganger i forbindelse med kulturuken i Asker.

I september hadde de dessuten besøk av en teatergruppe fra Irland (Ballyshannon) som var meget givende (se bildet). Dette igjen har ført til at Askeraden planlegger en tur til Irland høsten 2016 hvor de skal spille stykket vårt omskrevet til engelsk.

God tur, sier vi!

PS: Ballyshannon betyr «Munningen ved Seannach’s vadested», etter en hærfører Seannach fra femte århundre som mistet livet i kamp her. I løpet av århundredene har byen hatt stor betydning i irsk historie. Det antas at byen er den eldste i Irland.

Flere arkeologiske utgravinger har gitt funn fra 4000 til 2500 år før Kristus. Det er funnet tidlige bosettinger og tidlige rituelle funn.