Bøhrreprisvinner Anne Cathrine Brodtkorp

Bøhrreprisvinner Anne Cathrine Brodtkorp

Det ser ut til at mange av spelene tilknyttet Norsk Amatørteaterforbund fornyer seg til neste år: Anne Kathrine Brodtkorb (bildet) skriver på nytt Randsfjordspill, Svein Tindberg på nytt Mostraspel, mens Korsvikaspillet lover fornyelse og Nes Friteater jobber med spill om den legendariske storbonden og stortingsmannen Halvor Hoel.

Som vi omtalt før, har Bømlo Teater skrevet kontrakt med allsidige Svein Tindberg for å få et nytt manus til Mostraspelet i 2016. Svein Tindberg og Kjetil Bang-Hansen arbeider for øvrig sammen om en forestilling med Ibsens Brand denne våren. Tidligere har samarbeidet mellom de to resultert i   Evangeliet etter Markus, Apostlenes gjerninger og Abrahams barn. Mostraspelet har til nå vært spilt etter samme manus i 30 – men i framtida blir det altså to manus å alternere mellom.

Styret i Foreningen Randsfjordspelet har ønsket å fornye spelet og gi det ytterligere lokal forankring. Foreningen har derfor valgt å satse på ett helt nytt drama med nyskrevet musikk til. I perioden 2013 – 2015 arbeidet derfor styret med å få dette på beina. Den kunstneriske organisasjonen for 2016-oppsetningen er på plass og i fullt arbeid med den nye oppsetningen.

Forfatter Anne Kathrine Brodtkorb skriver manus og komponist er Tor Ingar Jakobsen. I registolen kommer Hanne Brincker (Fjerdingstad) til å sitte, og koreograf blir Ketil Kolstad. Anne Kathrine Brodtkorb er Hadelands teaternestor, medstifter av  LURT (Runner Revy og Teatergruppe), Fagertun Barne- og Ungdomsteater (FABU), opphavskvinne bak Bronsebukkene og vinner av Hadelandsprisen og ildsjelprisen “Børre” fra Norsk Amatørteaterråd.

LOs kultur- og fritidspolitiske utvalg og institusjonen Fritt Ord har allerede valgt å støtte 2016-prosjektet.

Så har Korsvikaspillet varslet at de kommer tilbake med nytt spill neste år, i 2016. De har holdt på i 25 år.

Nes friteater har satt i gang med arbeidet med å få satt opp stykket om Halvor Hoel. Stykket skal ha premiere sommeren 2016.

2015:
Så skal vi også ta med at det er stor aktivitet på spelarenaene i år, også. I aktivitetsoversikten kan du lese om Maridalsspillet, Romeriksspillene på Blaker Skanse og Bærums Verk-spillet.