Velkommen til Teaterdagene 2023

Norsk Amatørteaterforbund ønsker nye og gamle deltakere hjertelig velkommen til Teaterdagene på Lillehammer 15 – 17.september!

Helgen blir som vanlig fylt med gøyale, lærerike og utfordrende kurs, fine forestillinger og flotte mennesker! Det er her du bør befinne deg hvis du vil lære mer om scenekamp, tekstskriving, sang – eller hvordan lage en hel forestilling på bare tre dager!

I år har vi gitt teaterdagene teamet Kintsugi – som betyr å reparere det som er ødelagt med gull. Når bruksgjenstander som kaffekopper, frokostasjetter eller sausnebb knuses er det vanligst at de blir kastet uten at vi tenker over det. Vi ser ikke lenger verdien til en gjenstand som er ødelagt. I Japan har de snudd denne holdningen. Der tar man vare på det man har og når ting blir ødelagt blir de forbedret, og enda mer verdifulle enn de var – det er kintsugi. Etter pandemien har kulturen, både den profesjonelle og amatørene, hatt utfordringer med å komme seg på fote igjen – nå vil vi inspirere og motivere alle til å reparere den med gull!

Damefjes sminket hvit med gullstriper og en blå kopp i keramikk med reperasjoner i gull.
Photo: Shutterstock

Vi vil rette fokus mot det uperfekte, det skeive og litt rare og vise alle at det er vakkert og verdifult. Kintsugi er tett forbundet med livsfilosofien wabi-sabi som betyr å omfavne det uperfekte i livet vårt. Vi kan alle blir flinkere til å være litt mer fornøyd med oss selv og egen innsats.
Når du deltar på kurs under Teaterdagene vil du lære veldig mye på veldig kort tid, det du lærer kommer ikke til å være perfekt – men det er mest sannsynlig godt nok!
Noe av det viktigste kintsugi kan lære oss er at vi skal tenke oss nøye om før vi kategoriserer noe som ubrukelig. Alt og alle har en verdi og skal behandles deretter.

I år ønsker vi å åpne enkelte kurs for personer som trenger litt ekstra tilrettelegging eller oppfølging. Dette gjør vi for aller første gang i år! Dere finner mer informasjon om hvilke kurs dette gjelder under kursoversikten. Så ta med deg en venn, hele teatergruppa, familien eller en helt ukjent og la oss åpne våre hjerter og våre sinn til det uperfekte. På lørdag blir det selvfølgelig NM i Teatersport!  Vi lover god stemning og hyggelig samvær. og det blir selvfølgelig GALSKAP – LIDENSKAP – FAENSKAP!

Vi anbefaler at du melder deg på og fikser overnatting så raskt som mulig! Vi gleder oss til å treffe dere alle på Lillehammer i september!

Med skeiv hilsen styret og sekretariatet i Norsk Amatørteaterforbund

Kontakt

Send oss en mail eller ring oss, dersom du har spørsmål.

E-post: frida@natf.no
Frida Winther +47 93210338

 

Arrangør

Stor takk til